Ağır Çelik Yapılar

AĞIR ÇELİK YAPILAR  ,
Ağır Çelik Yapılar Hakkında Her Şey

Ağır Çelik Yapılara Genel Bakış

Uygulama alanı en geniş olan Çelik konstrüksiyon yöntemlerden biri olan Ağır Çelik yapılar, Avrupa’da 1800’lerin başından beri kullanılmaktadır. Ancak ülkemiz de 1990’larda uygulama alanı bulabilmiştir. 
Geniş yerleşim alanı, uzun yapı yüksekliği ihtiyaçları için sınırsız alternatifler sunan ön üretimli çelik yapılar; şık, modern, konforlu, dayanıklı, güvenli, sağlam, uygun fiyatlı, uzun ömürlü ve esnek boyutlarda çeşitli formlarda tasarlanabilmesi, zaman ve maliyet kazancı sunması gibi daha bir çok amaçla fazlaca tercih edilir.
Ön üretimli olan binaların imalat ve montaj süreleri oldukça kısa olup, tüm bileşenleri ile sökülerek farklı alanlarda tekrar tekrar kullanıma uygundur. Sürdürülebilir , dönüştürülebilir , Çevreci ve  Kullanışlı olmasının yanı sıra çok daha kolay temin edilebilir olması da bu yapıları bir adım öne taşıyor. 
Bir yapıda kullanılacak olan malzeme kalitesi, o yapının standartlarını ve ömrünü de bir üst seviyeye taşımaktadır. Rota Prefabrik Konteyner Çelik Yapı Teknolojileri bu detayın uygun bütçe rakamları ile çok daha kaliteli yapı malzemelerini proje kapsamında mühendislerimizin uzman hesaplamalarına dayalı olarak bir araya getirip daha makul, erişilebilir, üstün standartlarda, sağlıklı bir şekilde uçtan uca hizmet olarak sunmaktayız. 
Teknolojinin gelişmesi sayesinde inşaat sektöründe farklı yapı tiplerinin sayısı hızla artmaktadır.  Bu günlerin trend yapılarından biri olan çelik yapı, uzun süre dayanıklılığı ile yapı çeliği adı altında  popülerlik kazanmış, hızla betonarme binaların yerini almaya başlamıştır. Çelik yapılar geliştirilebilir imkanlara olanak sunar, bu açıdan da pek çok kişi ve kurum tarafından tercih edilir. Bu sayede çelik yapıların kullanımı her geçen gün istikrarlı şekilde artmaktadır. 

Ağır Çelik Yapı Nedir ?
Ağır çelik yapı, konstrüksiyon yapılar arasında uygulama alanı en geniş olan yapıdır. Taşıyıcı profillerinin büyüklüğü ve kalınlığı değişkenlik göstermektedir. Ağır çelik yapıların projeleri inşaat mühendisleri tarafından meydana getirilir ve bu yapılar fabrikada işlenir. Ağır çelik yapılar ön üretimlidir. Sahada, yani yapının bir bütün olarak meydana getirileceği arazide yalnızca kaynaklı işlemler ve montaj yapılır.
Tercih edilecek mimari tasarımda geniş seçenekli olanaklar ağır çelik yapı sayesinde sunulabilmektedir.  Ağır çelik yapı muadillerine kıyasla çok daha fazla yük taşıma kapasitesine sahiptir. Ayrıca ağır çelik yapılar sayesinde tavanlar daha yüksek, daha büyük ve daha açık olarak imal edilebilmektedir. Bu tip yapıların inşa süreci hızlıdır, özellikle betonarme binalarla kıyaslandığında ağır çelik yapının hem imalat hem montaj aşamasında daha hızlı olunduğu görülür.
Ağır çelik yapılar sayesinde hem ses hem ısı açısından iyi yalıtıma sahip ürünler tercih edilerek maksimum verim alınabilir. Ayrıca bu tip yapıların temizliği ve bakımı da kolaydır. Bulunduğu çevreyle uyum sağlayabilen, hem estetik zevke hitap eden hem de modern olan ağır çelik yapılar, tercih eden kullanıcılarına memnuniyet ve konfor sağlamaktadır.
Bu tip yapıların taşınabilir özelliği , dayanıklı ve sağlam oluşu , sökülüp yeniden montajının gerçekleştirilebilmesi , Ağır çelik yapılar deprem, yangın gibi doğa olaylarına ve çeşitli olası deformelere karşı dayanıklılığı ile uzun ömürlü oluşu , ağır çelik yapıların sağladığı rahatlığın ve beğeninin yanı sıra güvenli olması, konforu, şık, estetik, modern, tasarım çözümleri ile zaman maliyet kazancı gibi bir çok beğeni ve tercih unsuru sunmasıyla da bu tip yapıların tercih edilmesine neden olmuştur.
Her yapı inşasında olduğu gibi çelik yapıların meydana getirilmesinde de kalite ve kalitenin talebe uygunluğu önemlidir.

Çelik Yapı Nedir?
Ağır çelik veya hafif çelik isterse de yapı çeliği olarak adlandırılsın aslında Çelik yapı, inşaat sektöründe kullanılan çelik malzemelerden oluşan bir yapı türüdür. Çevremizde gördüğümüz tüm binalar, yapım aşamasında belirli teknikler, hammaddeler ve malzemeler kullanılarak yapılırlar. Bu teknikler ve hammaddeler; çizilen projeye, bütçeye ve istenen standartlara göre değişiklik gösterir. Çelik yapı ise binanın taşıyıcı kolonları, kirişleri ve iskeletinde çelik maddeler kullanılmasıyla oluşturulan binalara verilen addır. Çevremizdeki çoğu betonarme binanın aksine çelik konstrüksiyon kullanılarak yapılan binalar, oldukça büyük avantajlara sahiptir. Bu sebeple çelik konstrüksiyon ev yapımında büyük bir artış meydana gelmiş ve yeni nesil inşaatların çoğunluğu çelik konstrüksiyon temelinde hazırlanmaya başlanmıştır.
Çelik yapılar, mimari ve mühendislik açısından esneklik, hafiflik, dayanıklılık ve uzun ömürlü olma gibi birçok avantaja sahip olduğundan , farklı tipte binalar, köprüler, kuleler, fabrikalar, hangarlar , depolar , silolar , spor alanları stadyumlar Kapalı havuzlar , Okul Hastane , AVM ..  gibi çeşitli yapılar için kullanılabilir. 
Çelik yapılar, inşaat projelerinde daha hızlı ve daha ekonomik bir seçeneğin yanı sıra sağlam yapılar olması nedeniyle de deprem ve doğal afetlere karşı daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. .
Çelik yapının avantajları arasında ayrıca kolay imalat, montaj ve demonte edilebilirlik, bakım ve onarım işlemlerinin daha az olması, yüksek seviyede yangın dayanımı, enerji tasarrufu, yenilenebilir malzemeler olması sayılabilir. 
 

Çelik Konstrüksiyon Nedir?
Çelik konstrüksiyon nedir sorusunun en basit cevabı çelik konstrüksiyonun bir yapım tekniği olduğunu söylemek olur. Çelik Yapı nedir sorusunda belirttiğimiz üzere Ağır çelik veya hafif çelik isterse de yapı çeliği olarak adlandırılsın aslında Çelik yapı, inşaat sektöründe kullanılan çelik malzemelerden oluşan ana taşıyıcı sistemlerin çelikten üretildiği bir yapı türüdür.  Çelik malzemesinin farklı yapı teknikleriyle uygulanmasına çelik konstrüksiyon adı verilir. 
Çelik yapı, galvanizli paslanmaz çelik saclardan yapılmıştır. Özellikle endüstriyel alanda uzun süreli kullanıma uygun çelik yapılar sıklıkla tercih edilmektedir. Metal konstrüksiyon, tıpkı prefabrik evler gibi bir nevi prefabrike yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Binanın iskeleti mevcut ihtiyaçlara göre önceden hazırlanır. Daha sonra binayı oluşturmak için dikilir. Bu, inşa sürecini hızlandırır.
Bir destek sistemini metal kolonlar ve desteklerle birleştiren bir yapı sistemi olan yapısal çelik, ağır ve rijit yüklere dayanabilir. Çelik konstrüksiyon, yüksek mukavemetli çeliği nedeniyle güvenilirdir. Bu tür inşaat, diğer inşaat türlerine göre çok daha az malzeme gerektirir, bunun da birçok avantajı vardır.
Çelik yapılar  diğer taşıyıcı sistemlere göre çok üstün mekanik özelliklere , statik yeteneklere ve uygulama kolaylığına sahiptir.

Çelik Konstrüksiyon Yapılar Dayanıklı mıdır?
Çeliğin hem sünek hem de hafif olan güçlü bir malzeme olması çelik yapıları güçlü kılmaktadır.  Çelik yapı, betonarme yapıya göre yaklaşık 10 kat daha hafiftir. Bu, çelik yapıların deprem sırasındaki stresini azaltarak, betonarme yapılara göre depreme karşı daha dayanıklı olmalarını sağlar. Çelik bina yapılarının dayanıklı olmasının bir diğer nedeni de imalatlarında galvanizli çelik kullanılmasıdır. Öyle ki anti-pas etkisine sahip olan galvaniz, yapıyı birçok olumsuz dış ortamdan koruyabilme özelliğine sahiptir.
Ayrıca galvanizli çelik yapı, korozyona karşı yüksek direnciyle de bilinir. Ancak çelik konstrüksiyonlar dayanıklı olmalarına rağmen piyasada yetersiz mühendislik ve yetersiz kontrol nedeniyle birçok soruna neden olabilmektedir. Bu nedenle alanında uzman ve işi hakkında bilgili bir firmayla çalışmakta fayda vardır.

Çelik Konstrüksiyon Yapıların Türleri Nelerdir ?
Çelik konstrüksiyon yapılar, ağır çelik ve hafif çelik konstrüksiyon yapılar olarak ikiye ayrılmaktadır. 
Çelik konstrüksiyon yapılar yalıtımlı ve yalıtımsız olarak da ikiye ayrılmaktadır. 
Yalıtımlı binaların duvar ve çatılarında kullanılan poliüretan paneller veya taşyünü paneller sayesinde ısı ve ses yalıtımı sağlanmaktadır. Yalıtımsız çelik binaların tercih edilme sebebi ise ekonomik olmasıdır.
Çelik Konstrüksiyon türleri itibari ile  Dolu, Izgara, Mer’i konstrüksiyon, Ölü konstrüksiyon, Petek konstrüksiyon,  Yırtmalı konstrüksiyon ve hibrit (farklı tekniklerin mühendislik hesaplamalara dayalı olarak bir arada kullanılması diye adlandırabiliriz.) şekilde bir araya getirilmiş farklı yapısal teknikleri barındırmaktadır.

Çelik Konstrüksiyon Yapı Avantajları Nelerdir?
Hafif olması nedeniyle daha az deprem yüklerine maruz kalır, sağlamdır, 
imalat  ve montajda işçilik ve zamandan tasarruf sağlar, 
farklı ve hibrit konstrüksiyon sistemleri uygulanabilir, hızlıdır, 
defalarca sökülüp tekrar monte edilebilir, uzun ömürlüdür, 
çelik %100 geri dönüştürülebilir ve bu işlem kaç kez yapılırsa yapılsın, özelliğini kaybetmez, çevreye zarar vermez.
Daha ağır yapıların yüklerini taşımak için özellikle yüksek bina yapımında önem kazandı.   
Çelik yapılarda kullanılan kirişler ve sütunlar, betonarme yapılardaki gibi yağmurdan, nemden ve olumsuz koşullardan etkilenmezler. Bu yüzden çelik yapıların inşaat süreci çok daha hızlı ve kolaydır.
Çelik konstrüksiyon iskeletlerin çevresini, değişik materyallerle kaplayarak yapıya ekstra özellikler eklenebilir.
Bu tür inşaatlar genellikle usta hatasından veya işçilikten etkilenmezler. Çünkü çelik sütunların ve profillerin hepsi inşaat alanında birleştirilen ürünlerdir. Prefabrik olarak nitelendirdiğimiz, fabrikada tasarlanıp sahaya taşınan çelikler sayesinde çok daha kusursuz binalar elde edilebilir.
Çeliğin sağlam yapısı, ekstra işlemlerle güçlendirilerek nemle ve havayla ilişkisi kesilir. Bu sayede çok daha uzun ömürlü bir temel iskelet elde edilmiş, aşınma ve korozyon gibi ihtimaller ortadan kaldırılmış olur.
Çelik endüstrisi dünyada gelişmiş olduğu için ve çelik konstrüksiyon küresel olarak yaygınlaşmaya başladığı için tüm ülkelerde çelik yapı alanında girişim ve yatırım yapılabilir.
Evlerin iç mekanında daha fazla alana sahip olmak, kolon ve kirişlerin daha az bir alan kaplamasını sağlamak çelik konstrüksiyon sayesinde mümkün. Betonarme yapılara oranla daha az sayıda destekleyici ile daha sağlam binalar oluşturulabilir. Bu sayede tüm binaların yaşam alanı genişletilmiş olacaktır.

Çelik Konstrüksiyon Yapı Nerelerde Kullanılmaktadır?
Çelik Konstrüksiyon sıklıkla ve çoğunlukla aşağıdaki yapılarda kullanılmaktadır :
Endüstriyel Yapılarda, 
Sanayi Yapılarda, 
Fabrika Binalarında,  
Hangarlarda , Depolarda, Silolarda ,
Spor tesislerinde, açık kapalı spor alanlarında , Stadyum , tenis kortu , yüzme kompleksi vs,
kültür merkezi, kongre merkezi, üniversite kampüsü, sosyal tesis ,
Okul,   Hastane,   Otel,
Satış Ofisleri, Showroom , Akaryakıt İstasyonu , Alışveriş merkezlerinde,
Ticari Yapılarda, ,
Yüksek katlı binalarda, Konutlarda, Gökdelenlerde,
Geniş atölyelerde, Çatılarda,
Cephe ve Kanopi sistemleri, Köprü, gibi daha pek çok alan sayılabilir..

Çelik yapı neden en iyi seçim ?
Konstrüksiyon çelikleri aşağıdaki avantajlara sahiptir: 
Kurulumu ve montajı oldukça kolaydır.
Çelik, aynı güçteki diğer yapı malzemelerine göre daha hafiftir, bu da daha az temel yapımı gerektirir ve taşıma maliyetlerini azaltır.
Çok fazla iş gücüne ihtiyaç yoktur.
Çelik yapılar, prefabrike bir şekilde üretilebildiğinden ve montajı hızlı bir şekilde yapılabildiğinden, inşaat süresini kısaltır.
Montaj aşaması yüksek oranlarda güvenlidir.
Montaj aşamasında hava şartlarının pek bir önemi yoktur.
Çelik, şekil değiştirme ve bükülme olmadan yüksek mukavemetli bir yapı sağlar, böylece daha esnek bir tasarım dolayısı ile de sınırsız çözüm imkânları sunar.
Birçok yapıda kullanılabilir. 
Nakliyesi oldukça kolaydır ve hesaplıdır.
Yapıların yenilenmesi bu teknikle oldukça kolaydır.
Uzun yıllar dayanır. Çatlama ya da korozyon görülmez.
Çelik, diğer yapı malzemelerine göre daha dayanıklıdır ve doğal afetlere karşı daha dayanıklı bir yapı sunar.
Çelik, diğer yapı malzemelerine göre daha dayanıklıdır ve uzun ömürlü bir yapı sağlar.
Çelik konstrüksiyon evler, yüksek seviyede izolasyon sağlayan bir çerçeveleme sistemine sahiptir. Bu, evin daha enerji verimli olmasını sağlar ve enerji maliyetlerini düşürür.
Beton yapılarda duvar arasında kalan elektrik ve su tesisatlarının değiştirilmesi zordur. Çelik konstrüksiyon yapılarda ise oldukça kolaydır. Çelik, diğer yapı malzemelerine göre daha az bakım gerektirir. Böylece, uzun vadede maliyetlerin azaltılmasına yardımcı olur.
Çelik malzeme söküldüğünde yüksek oranlarda tekrar kullanılabilir.
Çelik konstrüksiyon çatı, geniş açıklığa sahip olan yapılarda yüksek koruma sağlar.
Tüm bu avantajlar, çelik konstrüksiyon evlerin geleneksel inşaat yöntemlerine göre daha avantajlı olmasını sağlar.

Deprem güvenliği için çelik yapı sistemi yaygınlaştırılmalı
ABD, Kanada, Avustralya, Japonya, İngiltere, Almanya gibi gelişmiş ülkelerde çelik yapı kullanımı son derece yaygın. Çelik yapılar deprem güvenliği ve 100 ila 150 yılı bulan yapı ömrü ile bu ülkelerin tercihi oldu. Üzerinde bulunduğu fay hatlarıyla deprem riskiyle karşı karşıya bulunan ve daha güvenli yapılar hazırlamak durumundaki ülkemizde ise yüksek güvenli çelik yapı sistemi henüz tam anlamıyla yaygınlaştırılabilmiş değil. Halbuki Türkiye dünyada çelik malzeme fiyatlarının en uygun olduğu ilk sırada gelen ülkeler arasında yer alıyor.

Çelik Yapıların Genel Teknik Özellikleri

Çelik konstrüksiyon teknik veriler :
Yapılar 1.derece deprem koşulları dikkate alınarak üretilmektedir. Rüzgar hızı 102 km/saat (h:0-8 m) TS498, kar yükü 80 kg/m². Fabrikada üretilen ve önceden alıcı tarafından hazırlanan zemin betonu üzerine, yerinde montajı yapılan yapılar istenildiği zaman sökülüp tekrar başka yerde kurulabilir.

Çelik konstrüksiyon boyutları:
Yapı genişliği 10 m tek açıklık -  kolon yüksekliği  h:4-5-6 m olabilir. 
Bina boyu 2.5 m’nin katları şeklinde istenildiği kadar uzatılabilir. Blok genişliği 10 m olmak kaydıyla ikili, üçlü, dörtlü, beşli bloklar yapılabilmektedir.

Çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistem :
NPI kolon, dolu gövdeli çelik makas ve aşıklardan oluşmuş olup, rüzgar bağlantıları yapılmıştır. Bağlantılar çelik cıvata ve somun ile sağlanmıştır.

Çatı ve Cephe Kaplaması : 0.50 mm trapez kesitli galvaniz sac levhalar, galvaniz kaplamalı ve contalı çivilerle aşıklara tespit edilir.

Kapılar : 350*350 cm boyutlarında sürgülü olarak imal edilmektedir. (Kapı üzerinde 900 mm*2000 mm personel servis kapısı mevcuttur.)

Boya : Tüm çelik sistem paslanmaya karşı antipas ve bir kat yağlı boya ile boyanmaktadır.

Sanayi Tipi ve Sosyal İçerikli Çelik Konstrüksiyon Yapılar
Fabrika, Showroom yapıları
Çelik BinaTeknik Veriler : Yapılar 1.derece deprem koşulları dikkate alınarak üretilmektedir. Rüzgar hızı 102 km/saat (h:0-8 m), TS498 kar yükü 80 kg/m²
Boyutlar : Yapı genişliği 12-30 m (tek açıklık ), kolon yüksekliği 4-12 m, bina boyu istenilen boyda ve kolon aks aralığı 3-6 m yapılabilmektedir.
Taşıyıcı Sistem : Yapı genişliğine bağlı olarak kolon 2 NPU putrelden kutu formunda, makaslar dolu gövdeli, örme sistem veya komple paçalı sistem olabilmektedir. Bağlantılar çelik cıvata ve somun ile sağlanmıştır. İsteğe göre kreyn sistemi de yapılabilmektedir. Yalıtımlı veya yalıtımsız olarak üretilebilmektedir. Yapılar tek katlı olabildiği gibi iki veya daha fazla katlı da olabilmektedir.

 • Çelik Konstrüksiyon Hangar İnşaatları 
Çelik depolarda olduğu gibi, çelik hangar binalarında da ihtiyaca uygun olarak vinç kullanabilme imkânı mevcut olup, talep edildiğinde bu ihtiyaç ROTA Prefabrik Konteyner Çelik Yapı Teknolojileri tarafından da karşılanabilmektedir. Yine ihtiyaca uygun olarak gerektiğinde izolasyonlu sandviç panelden imal duvarlar ve çatı kaplamaları ya da gerek olmadığında yalnızca hadveli galvaniz sac ile kaplanabilmektedir.
 
• Çelik Konstrüksiyon Çok Katlı Yapılar 
Hazır yapı sektöründe müşterilerimizden gelen talepler ve ihtiyaçları doğrultusunda daha hızlı, daha iyi kalitelide, daha geniş açıklıklara sahip, daha sağlam ve daha yüksek katlı yapıların uygulanması kaçınılmaz olmaktadır. Çok katlı yapılar projemiz ile gelişen teknolojilere uyum sağlamayı ve ilerletmeyi hedeflerken, temel olarak üretim sisteminde gelişen teknolojilerin kullanılabileceği bir sistem kurulumu gerçekleştirilmektedir.
 
• Antrepo ve Depo İnşaatları 
Hafif çelik sistemden kaynaksız sistem teknolojisi ile üretilen çelik depolar, müşterilerin ihtiyacına uygun olarak yüksekliği 4 m’den 10 m’ye kadar üretilebilmektedir. Bu tarz yapıların içerisinde gerektiğinde asma vinç ya da hareketli vinç kurulumu da ROTA Prefabrik Konteyner Çelik Yapı Teknolojileri tarafından yapılabilmektedir.
 Bu tarz depolar yurt içinde de yurt dışında çok farklı özellik ve ölçülerde kurularak müşterilerin hizmetine sunulmuştur. Bu seçenekler arasında duvarların ve çatının izolasyonlu olması ve bu izolasyon çeşidinin de binanın kurulacağı bölgeye göre belirlenmesi bulunmaktadır. Bu sayede depo içerisinde muhafaza edilecek ürünleri sağlıklı bir şekilde korunması sağlanmaktadır.
 
• Endüstriyel Tesis İnşaatları 
Firmamız, alanında uzman mühendisler ile birlikte herhangi bir tesisin tasarım projelendirme ve maliyet çalışmalarını yapmaktadır. Yatırımlarınızı en verimli şekilde kullanabilmek; doğru ekipman tasarımı, derinlemesine analiz ve profesyonel bir üretiminden geçer.  Doğru tasarım da uzman ekip ve yıllara dayanan tecrübe ile mümkün hale gelir. Bu noktada mühendislerimiz proje değerlerine göre bir tasarım yaparak işe koyulur ve ortaya çıkan sonuçlar yatırımcıyla paylaşılarak tesis için en karlı öneriler sunulur ve değerlendirilir.

• Fabrika Binası İnşaatları 
Çelik konstrüksiyon fabrika yapımı konusunda mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri vermekteyiz. Her türlü ihtiyaca hizmet edecek sanayi kuruluşları çeşitli özel tasarımlara sahip olabilmektedir. Bu gibi durumlarda standart veya özel tasarım çelik konstrüksiyon fabrikaları mühendislerimiz sizin için projelendirmektedir.
 
• Kapalı Halı Sahaları 
Halı saha çelik konstrüksiyonu yaptığımız hangar, depo, fabrika gibi büyük yapıların çelik konstrüksiyonlarına göre çok daha kolay ve yapım süresi çok daha kısadır. Tecrübeli ekiplerimiz ile açık halı saha konstrüksiyonu imalatı bir hafta on gün gibi bir sürede, kapalı halı saha çelik konstrüksiyonu imalatı ise 15-20 gün gibi kısa sürelerde yapılarak teslim edilmektedir. Halı saha demir konstrüksiyonu dışında kalan suni çim halı, tel, ağ ve branda gibi ürünlerin montajı ise partner firmamız tarafından yapılmaktadır. Türkiye’de üretilen en kaliteli suni çimleri kullanmaktayız. Halı saha yapımı maliyeti için bizi arayınız.
  • Tenis Kortları 
• Kapalı Yüzme Havuzu Çatıları 
• Cephe Çatı Kaplama Sistemleri 
• Çelik Köprü İnşaatları 

Çelik Yapı İnşaatı
Çelik konstrüksiyon ev veya başka bir çelik yapı tasarlanırken, inşaat süresi çok daha kısa ve süreç çok daha kolay olmaktadır. Öncelikle, çizilen projeler ve yapılan planlar tartışılarak projeye uygun olarak gerekli çelik materyaller fabrikalarda üretilir. Fabrikada üretilen bu parçalar, inşaat sahasında ustalar tarafından birleştirilir, eğer çatı birleştirme işlemi yapılıyorsa vinç yardımıyla çatı yerine yerleştirilir. Bu birleştirme işlemi, betonarme inşaatların temellerinin atılmasından çok daha kısa bir sürede tamamlanır.
Toplam maliyet alanında, çelik binalar betonarme binaların önüne geçmiştir. Bu sebeple çok yüksek binaların inşaatı yalnızca çelik konstrüksiyon sayesinde mümkündür. Üstelik çelik konstrüksiyon sayesinde, binanın tesisat işlemleri de kolaylıkla yapılabiliyor. Tesisat yerlerinizin değişmesi gerektiği zamanlarda beton yıkma ve yeni tesisat yapma işlerine girmek zorunda kalmadan rahat bir şekilde bu sorunu halledebiliyorsunuz.
Bunun yanında yapım aşamalarından ziyade çelik yapıların çok daha önemli birkaç avantajı daha bulunuyor. Oldukça hafif bir hammaddeden yapıldığı için çelik binalar depremlerden minimum etki gören yapıların başında geliyorlar. Esnek ve hafif yapı aynı zamanda sağlamlığa en ufak olumsuz bir etki bırakmıyor. Çelik yapıların hepsi çok sağlam ve uzun ömürlü binalar olarak tarihe geçmektedir. Betonarme, oldukça ağır ve temele çok yük bindiren bir teknik olduğundan, çelik binaların hafifliği ve esnekliği, binaların büyük sarsıntılardan etkilenmesinin önüne geçiyor.
Gelecek Çelikte!
Sizler de inşaat projelerinizi tasarlarken veya yatırım yaparken, çeliğin geleceğe yön verecek bir inşaat tekniği olduğunu göz önünde bulundurun. Çelik konstrüksiyon, sağlamlığı, uygun fiyatı, hafifliği, uzun ömürlülüğü ve pratikliği aynı çatı altında sizlere sunuyor. Çelik yapıların sahip olabileceği tek dezavantaja ise ısıdan çabuk etkilenmesi diyebiliriz. Fakat şu ana kadar yapılan tüm bina ve evlerde yalıtıma büyük miktarda önem verildiği için bu ısı sorununu çözmek oldukça kolay.
Rota Prefabrik Konteyner Çelik yapı Teknolojileri ile kusursuz projelere sahip olmaya, en kaliteli çelik profil ve materyalleri elde etmeye ve hızlı bir şekilde inşa edilen binalara hazır mısınız? Profesyonel ekibimiz, çelik konstrüksiyon alanında bir devrime imza atıyor. Sizler de bizimle iletişime geçerek çeliğin avantajlı dünyasına göz atabilir, oldukça karlı projelerle akıllıca yatırımlar yapabilirsiniz.

Ağır Çelik Yapı Üretim Aşamaları
Ağır Çelik Yapı Üretim Aşamaları Bilgi Birikim ve Tecrübe Gerektiren Kısa Ama Dolu Dolu Bir Yoldur.
Müşteri Talepleri
Önce müşterilerimizden gelen talepleri dinleriz. Bunun doğrultusunda bir projelendirme yapılır
Proje Kontrolleri
Çizilen projeler müşterilerimiz gittikten sonra son hali için çalışmalar yapılır ve üzerinden tekrar tekrar hatalara yer vermemek için geçirilir. Yazılım Programında test ve deneylere tabi tutulan yapınız, gerekli olumlu sonuçlardan sonra müşterilerimize sunulur.
Müşteri Onayları
Müşterilerimizden onay aldıktan sonra mühendislerimiz tarafından çelik projesi çizilir. Makinalarımıza ait özel bir program ile çizilen çelik projesi statik yapılarak sağlamlık testlerine sokulur.
Üretime Hazırız.
Sağlamlık testlerini sorunsuz geçen çelik modelimiz bir ev olmak üzere fabrikaya üretime gönderilir. Bir taraftan da evde kullanılacak diğer malzemelerin siparişleri verilir.
Şantiye İçin Hazırız.
Üretilen ağır çeliğimiz ve diğer kaplama izolasyon v.s. malzemeler ile kamyonlara ve tırlara yüklenerek şantiye sahasına iner ve montaj başlar
Kaba Kurulum
Kaba kurulumu 3-4 gün içerisinde hızlıca biten evimizin pencereleri ve kapıları takılır. Ayrıca bu sırada elektrik su tesisatları yapılmıştır.
Anahtar Teslim Fabrika
Ağır çelik sistemler ile anahtar teslim fabrika, ağır çelik hangar, ağır çelik depo, ağır çelik garaj sistemleri, ağır çelik çatı sistemleri üretebilmekte ve teslim edebilmekteyiz.

Nasıl Montajı Yapılır?
Belirli ölçülerde ve standartlarda hazırlanan çelik bloklar, bulonlama ve kaynaklama yöntemine göre birleştirilir.
Yapının türüne göre fabrikalarda her bir parça blok, diğerine monte olacak şekilde üretilirler.
Konstrüksiyon çelikleri, montaj aşamasından önce bazı işlemlere tabi tutulur.
Kumlama işleminde çelik blokların içindeki yabancı malzemeler temizlenir. Ayrıca metalin içindeki çelik boncuklarda giderilir. Ayrıca kaynak ve boyama işlemlerine de tabi tutulur.
Kesme aşamasında çelik blok, projesinde belirtilen ölçüye göre kesme işlemine tabi tutulur.
Bükme, konstrüksiyon çelikleri malzemelerinin mimari ve mühendislik projelerine göre şekillendirildiği işlemdir.
Kaplama aşamasında, çelik bloklar dış etkilerden korunmak amacıyla özel boya ve malzemelerle kaplanır.

Ağır Çelik Ev Ne İşe Yarar?
Ağır çelik evler, hafif çelik yapılar gibi çelik iskelet sistemleri kullanılarak inşa edilen ve dayanıklılığı arttırmak için daha kalın çelik profilleri kullanılan konutlardır. Ağır çelik evler, geleneksel betonarme veya ahşap yapılarla aynı işlevi görebilirler ve birçok avantaja sahiptirler.
Ağır çelik evlerin faydaları arasında şunlar sayılabilir:
Dayanıklılık: Kalın çelik profiller, ağır çelik evlere yüksek dayanıklılık sağlar. Bu yapılar, deprem, sel ve diğer doğal afetlere karşı daha dayanıklıdır.
Hızlı İnşaat: Ağır çelik evler, hafif çelik evlere göre daha kaba bir yapıya sahip olduğu için daha hızlı inşa edilebilirler. Bu nedenle, inşaat süresi kısadır ve iş gücü maliyeti daha düşüktür.
Esnek Tasarım: Ağır çelik evler, esnek tasarım seçenekleri sunar. Tek katlı, dubleks veya üç katlı olarak tasarlanabilirler ve iç mekan düzenlemesi isteğe göre değiştirilebilir.
Daha Az Maliyet: Ağır çelik evlerin malzeme maliyeti, geleneksel inşaat yöntemlerine göre daha düşüktür. Ayrıca, enerji verimliliği nedeniyle daha az maliyetli çözümler sunarlar.
Enerji Verimliliği: Ağır çelik evler, yüksek izolasyon özellikleri sayesinde enerji tasarrufu sağlarlar. Bu yapılar, geleneksel yapılar gibi ısı kaybını azaltarak son derece enerji verimlidirler.
Sonuç olarak, ağır çelik evler dayanıklı, hızlı inşa edilebilir, esnek tasarım seçenekleri sunar ve enerji verimlidir. Bu nedenle, birçok kişi tarafından tercih edilen modern konutların arasında yer almaktadırlar.

Ağır Çelik Ev Nasıl Yapılır?
Ağır çelik evler, genellikle çelik iskelet sistemleri kullanılarak inşa edilir. İnşaat süreci şu aşamalardan oluşur:
Tasarım: Ağır çelik ev projesi talep ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda tasarlanır ve çizimleri yapılır. 
Tasarımda, evin boyutları, malzeme seçimi, iç mekan düzenlemesi gibi detaylar belirlenir. Hazırlanan Proje ile onayınız alınır.
Hazırlık: İlk olarak, temel hazırlığı yapılır. Ardından, Proje detaylarına uygun malzeme ve ölçüleri ile çelik iskelet, özel kaynak makineleri kullanılarak imal edilir.
Montaj: Çelik iskelet, inşaat sahasına taşınarak monte edilir. İskelet, prefabrike duvar panelleri ve diğer yapı elemanları ile birleştirilir. İnşaat sahasında, önceden hazırlanan bir plana göre çalışılır.
İç-Dış Yüzey İşleri: Duvar ve çatı kaplamaları, pencere ve kapı seçenekleri, elektrik ve su tesisatı, izolasyon işlemleri gibi iç-dış yüzey işleri tamamlanır.
Son Kontrol: Tüm işlemler tamamlandıktan sonra son kontroller yapılır. Bu aşamada, evin içindeki her şey kontrol edilir, eksiklikler giderilir ve evin teslim edilebilir hale getirilir.
Ağır çelik evler, hafif çelik evlerden farklı olarak daha kalın çelik profilleri kullanır ve bu nedenle daha dayanıklıdırlar. Ayrıca, esnek tasarım seçenekleri ve enerji verimliliği gibi avantajları da vardır. Ancak, inşaat süreci diğer yapı türlerine göre biraz daha uzun sürebilir.

Ağır Çelik Ev Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Ağır çelik ev fiyatları birçok faktöre bağlı olarak belirlenir. Fiyatı etkileyen bazı faktörler:
Tasarım ve boyut: Ağır çelik evlerin tasarımı ve boyutu, fiyatın belirlenmesinde büyük bir rol oynar. Daha karmaşık tasarımlar ve daha büyük boyutlar genellikle daha yüksek maliyetlere yol açar.
Malzeme kalitesi: Kullanılan malzemelerin kalitesi, ağır çelik evin dayanıklılığına ve uzun ömürlülüğüne etki eder. Yüksek kaliteli malzemeler genellikle daha pahalıdır, bu nedenle malzeme kalitesi fiyatı etkiler.
İnşaat maliyetleri: İnşaat maliyetleri, işçilik, ekipman kiralama, nakliye ve benzeri unsurları içerir. Bu maliyetler de fiyata dahil edilir ve bölgeye, inşaat sürecine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.
Ekstralar ve özellikler: Bazı müşteriler ekstra özellikler isteyebilir, örneğin güneş enerjisi sistemleri, enerji verimli donanımlar veya lüks iç mekanlar. Bu ekstralar, fiyatı artırabilir.
Coğrafi konum: Ağır çelik evlerin maliyeti, kısmen coğrafi konumlarına bağlı olarak değişir. Taşıma ve nakliye maliyetleri, projenin bulunduğu yerden teslimat yapılacak yere olan uzaklığa bağlı olarak farklılık gösterebilir.
Piyasa talebi: Talep ve arz dengesi, ağır çelik evlerin fiyatlarını etkiler. Eğer talep yüksekse, fiyatlar da genellikle artar. Ancak piyasada rekabetin yoğun olduğu durumlarda, fiyatlar düşebilir.
Bu faktörler, ağır çelik evlerin fiyatlandırılmasında rol oynayan önemli etkenlerdir. Her proje benzersizdir ve fiyatlar spesifik talepler ve koşullara bağlı olarak değişebilir.

Ağır Çelik ve Hafif Çelik Arasındaki Farklar Nelerdir?

1- Maliyet: Ağır çelik yapı maliyeti hafif çelik yapılarla kıyaslandığında çok daha maliyetlidir. Daha düşük bütçeler ile kaliteli bir çelik çatı sistemi yaratmak istiyorsanız eğer ağır çelik yerine hafif çelik yapı tercihinde bulunabilirsiniz. Talep ve isteklerin proje kapsamında bütçe doğrultusunda çeşitli konfigürasyonları mümkün.
2- Teminat: Ağır çelik ürün temini, hafif çeliğe oranla çok daha kolaydır.
3- Zarar ve Tadilat Aşaması: Hafif çelik panellerde taşıyıcı sistem, ileriye dönük tadilatlar sırasında profillerin sık aralıklarla bulunmasından dolayı zarar görür. Bu da, bu tip yapılarda tercihe bağlı olarak bir kontrolden bağımsız tadilat yapılamayacağını gösterir.
4- Yük Taşıma: Hafif çelik yapı sistemleri ağır yükleri taşıyamaz. Bu yükün taşınmasının mümkün olmamasından dolayı cephe kaplama malzemelerinde ağır seçenekler kullanılamaz. Ağır çelik yapı ise yük taşıma kapasitesinin fazla olmasından dolayı seçeceğiniz cephe kaplamasında ya da yalıtım malzemesi seçiminde daha geniş seçeneklere yönelebilmenize olanak tanır. Yüksek dayanımı nedeni ile ağır çeliğin öz ağırlığının taşıdığı yükün, yararlı yüke oranı çok küçüktür. 
Ayrıca hafif çelik yapı sistemlerinde yük taşıma kapasitesinin fazla olmamasından dolayı döşemeler için de hafif tercihler yapmak gerekir. Ağır çelik yapı yük taşıma kapasitesiyle, betonarme binalardaki gibi sağlam bir yalıtıma sahip olmaya olanak tanır.

Neden Ağır Çelik Tercih Edilmelidir?
Ağır çelik yapıların imalatı betonarme yapılara göre çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Bu kapsamda size zamandan tasarruf etme imkanını sunan ürünlerdir.
Ağır çelik yapılar çok fazla yük taşıma kapasitesine sahiptir, Bu kapsamda dayanıklı ve sağlam yapılardır. Bu çerçevede sizlere uzun süre sorunsuz kullanım imkanı sunan ürenler olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bu da yapıya ilişkin yapacağınız diğer tercihler için yalnızca hafif olanları değil ağır olanları da değerlendirebilmenize olanak sağlar. 
Ağır çelik yapı betonarme yapı ile kıyaslanırsa, 10 kat daha fazla yükü taşıyabilir. Ayrıca ağır çelik yapı diğer betonarme yapılara kıyasla depreme çok daha dayanıklıdır. Bu yapılar aynı zamanda yangına karşı da dayanıklı olduklarından olası kaza ve afetlerde yapınızın korunmasını arttıracaktır. 
Uzun ömürlü, son derecede kullanışlı ve sorunsuz kullanım imkanı sunan yapılardır.
Bu yapılar aynı zamanda son derecede sağlam ve ağır olduğundan özellikle ev ve apartmanlarda ses yalıtımını arttırmaktadır. Hafif çelik yapılarda ayak sesleri dahi duyulabilirken; ağır çelik yapı dış ortamdan daha izole bir ortam yaratmanıza imkan sağlamaktadır.
Ağır çeliğin üretimi fabrika ortamında gerçekleşir.
Bu da bu tip yapıların olumsuz hava koşullarından etkilenmesini engeller. Ağır çelik yapıların bir diğer özelliği yüksek ve büyük açık tavan şeklinde de üretilebilir özellikte olmalarıdır.
Ağır çelik yapılar düşünülenin aksine esnekliğe de sahiptir. Bu esneklik sayesinde de istenilen şekil değişimleri yapılabilir. Bu da çok daha geniş bir alanda tasarım seçme özgürlüğü yaratır. 
Portatif özellikte olmaları da bu yapıları kullanışlı kılmaktadır. Dilediğiniz zaman söküp başka bir yerde kurabileceğiniz taşınır özelliktedirler.
Çevreci ve geri dönüşümü olan sürdürülebilir bir yapıdır. 
Bu ve bunlar gibi pek çok avantaj ve pozitif özellik sayesinde ağır çelik yapılar popülerliklerini arttırmaya her geçen gün devam etmektedir. Bu popülerlik de ağır çelik yapı kullanım alanını geliştirirken, yeni alanlarda doğan yeni avantajları da ortaya çıkarmaktadır. Ağır çelik sistem ile hangar, fabrika, atölye, hastane, okul, gökdelen, sosyal yapılar, devlet binaları gibi yapılar inşa ediyoruz.

Ağır Çelik Yapı İmalatı , çelik konstrüksiyon özellikleri 4 madde ile özetlenebilir. 
Zamandan Tasarruf Ettiren Hızlı Hizmet
Kontrol ve Yönetim

Çelik yapılar mukavemeti ve esnekliği nedeniyle fabrikada projeye uygun önceden hazırlanıp üretilir ve inşaat sahasında yerinde montajı güvenli inşaat işlemi yapan kalifiye personel tarafından hızla kurulur. 
Sürdürülebilir ve geri dönüştürülebilir çevreci çelik yapıları söküp başka bir alana kolayca taşımak mümkündür. Sektörel araştırmalar tutarlı bir şekilde çelik yapıların yönetimde en uygun çözüm olduğunu göstermektedir.
Bize ulaştığınızda en kısa sürede imalat hizmetimize başlıyoruz. Böylelikle mümkün olan en kısa sürede ürünlerinize ulaşmanızı sağlıyoruz.

Kuruşuna Kadar Hak Ettiğimiz Güvenilir İmalat
Maliyet tasarrufu

Çelik konstrüksiyon yapı , malzeme ve tasarımdaki çoğu projede maliyet lideridir. Üretimi ve montajı ucuzdur, diğer geleneksel inşaat yöntemlerinden daha az bakım gerektirir.
Çelik yapı fiyatları istenilen projeye göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak özellikle betonarme yapılara kıyasla daha uygun fiyatlı ve dayanıklı bir malzeme olabilen çelik, uzun vade de birçok ekonomik fayda sunmaktadır.
Sizlere hizmet sunarken şeffaf hizmet politikası çerçevesinde hizmet veriyoruz. Ağır çelik yapıları en dayanıklı ve kaliteli 1. sınıf malzemelerden üreten güvenilir bir hizmet sunuyoruz. Böylelikle emeğimizin karşılığını sonuna kadar hak ettiğimiz bir hizmetle %100 müşteri memnuniyeti sağlıyoruz.

Ekonomik ve Bütçe Dostu 
Dayanıklı ve Salamdır.

Çelik konstrüksiyon son derece dayanıklı ve sağlamdır. Aşırı kuvvetlere veya şiddetli rüzgarlar, depremler, kasırgalar ve şiddetli kar yağışı gibi sert hava koşullarına dayanabilir. Yıldırım çarpma riski minimumdur. Bunun temel nedeni bu yapıların topraklanmış olmasıdır.
Çelik yapıların tercih edilmesi hayat kurtarıcı bir etkiye sahip olabilir. Çelik yapıların aşınması veya çatlaması gibi durumlarla karşılaşması pek olası değildir. Ayrıca paslanmaya duyarlı değildirler ve ahşap çerçevelerin aksine termitler, böcekler, küf, küf ve mantarlardan etkilenmezler. Çelik yapılar kendinden yalıtkan oldukları için herhangi bir bakım gerektirmezler. Uzun ömürlüdür.

Sizlere hizmetimizi ulaştırırken maddi kaygılarımızı 2. plana koyuyor; sizlere kaliteli bir hizmet sunmak ve hizmetimizden memnun kalmanız için çalışıyoruz. Bunun için de ağır çelik yapı fiyatlarımızı olabildiğince makul ve karşılanabilir tutuyoruz.

Destek Hizmetimizle Her Zaman Yanınızdayız
Yaratıcılık

Yapısal çelik yapılar, çelik malzemesi sayesinde taşıyıcı elemanların kesitini aza indirmeyi kolaylaştırdığı için çok hafiftir. Hafiflikleri sayesinde depreme karşı büyük avantajlar sunabilen bu yapılar, imalat ve montajda da kolaylık sağlamaktadır. Ek olarak, kendilerinden çok daha ağır yüklere dayanma yetenekleriyle ayırt edilirler.
Çelik, çoğu mimarın yararlanmak için bekleyemeyeceği doğal bir güzelliğe sahiptir. Çelik, uzun kolon içermeyen yayılmalara izin verir ve herhangi bir yapı biçiminde olmasını istiyorsanız veya çok fazla doğal ışığa sahip olabilirsiniz.

Ağır çelik yapıların çeşitliliği nedeniyle her aşamada farklılık göstermesinden teknik ve mühendislik unsurlardan dolay aklınızdaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak maksadıyla Rota Prefabrik Konteyner Çelik Yapı Teknolojileri ile çalışarak maliyet ve bütçe unsurları gözetilerek kalite ve güven ayrıcalığını , talep ve ihtiyacın amacına uygun tasarım ürünlerine sorunsuz ve tam özellikleriyle kavuşmanızı sağlayan , Uzman İş Gücü ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak sürekli güncellediği yeni nesil ekipmanları ile uçtan uca anahtar teslim projeler gerçekleştirerek , yaptığımız işten duyduğumuz keyfi anlatmaktan ve paylaşmaktan dolayı mutluluklarımıza mutluluk ekledik. Sadece hizmet sunma aşamasında değil aynı zamanda bu hizmetin ardından danışmak istediğiniz konularla ilgili olarak ya da olmaz ama olur da yaşayabileceğiniz sorunlarda da sizlere destek hizmeti sunuyoruz. Bize her daim ulaşabileceğiniz bir mesafedeyiz, 1 telefon uzağınızdayız!
Daha fazlası için veya projelerinizi görüşmek için sizleri bekliyoruz. 
(İş yoğunluğu nedeniyle istenmeyen gecikmeler yaşanmasının önüne geçmek amacıyla Lütfen Randevu alınız.)

 

 

Hızlı iletisim
  • 0546 440 91 55
  • info@rotaprefabrik.com
Kalite ve Güvenin Tek Adresi
Hızlı iletisim

Whatsapp Destek

Fatma İnci

Merhaba

Rota Prefabrik size nasıl yardımcı olabilirim?